donderdag 17 februari 2011

Hij schijnt op zijn vakantieadres te verblijven

Dirkswoud was altijd een rechtgeaard CDA-dorp. Dat is over, sinds de preek van afgelopen zondag van pastoor Engelbertus: ‘Beminde gelovigen! Ik heb u nog nooit aangeraden niet op het CDA te gaan stemmen. Dat ga ik nu wel doen. Stemt u níet op het CDA! Dat verkwanselt namelijk de waarden waar wij voor staan, en dat is: Het Gezin! De kerk en het gezin, die zijn één, zou je kunnen zeggen. Het CDA staat daar nu helemaal buiten. Ze zijn rechtsaf gevlogen, met de VVD en de Partij Voor de Vrijheidsbestrijding van Geert Mussert. Ik bedoel natuurlijk: Geert Wilders. Hoe kan een mens zich vergissen, nietwaar? Maar een verraaier van de Nederlandse zaak is het!
Kom zeg, die moslims. Waarom daar nu een probleem van maken! Ze geloven in een Allah, heb ik gehoord, maar ze verschillen weinig van ons, katholieken. Allah is gewoon God, en daarmee klaar! Ze zouden er nog eens zulke aardige muziek over moeten maken zoals wij dat net hebben gehoord: Tallis en Byrd.
Ik kom nog even terug op dat zootje CDA’ers dat nu in de regering zit. Maxime Verhagen, die wordt door werkelijk iedereen gewantrouwd. Waarom? Dat komt door zijn Limburgse rattestreken, de man is niet te vertrouwen. Niet te vertrouwen!, dames en heren gelovigen. Niet! Te! Vertrouwen! Of neem zo’n Bleker, een glasmiechel noemden wij vroeger zo’n jongetje, en dan weet u wel genoeg. Of neem Leers, ook zo’n heerlijke Limburger. De PVV zegt dat ze trots op hem zijn!
Waar blijft Het Gezin, in dit geheel? Dat Gezin is nergens meer, beminde gelovigen. Nergens! Dat gezin mag voortaan betalen voor de schulden die het CDA heeft veroorzaakt. Een schande! Dank u, CDA, VVD en PVV!
Ik heb er zelf lang over gedaan, maar de kogel is door de kerk, om het zo maar te zeggen: ik stem voortaan PvdA. Ik heb het nog met monseigneur Punt proberen te bespreken, maar die was op zijn vakantieadres. Niet bereikbaar. Feest zeker. Ergens een leuk kloosterfuifje of zoiets. Dus nu zeg ik het maar zo: stemt PvdA!’

1 opmerking:

  1. De pastoor is vast geen Volendammer. In NH staat PVV dan ook voor Partei voor Volendam. Ziet: http://xinix.web-log.nl/xinix/2010/06/jun-12-van-paus.html Veel kiezer zien in de PVV een reïncarnatie van de KVP.

    De uitslag was overigens ook te danken aan een verkeerd stemblijet, waarbij Limburgers Wilders verwarden met Rieu. Hier een oplossing: http://xinix.web-log.nl/xinix/2010/06/jun-16-stembiljetstrijd.html

    BeantwoordenVerwijderen